#NeiErNei

En viktig holdningskampanje sammen med Amnesty

Landstreff Stavanger har i flere år samarbeidet med Amnesty i den viktige holdningskampanjen "Nei er Nei". I dag sparker vi offisielt i gang kampanjen frem mot LS2018.

#NeierNei 

Sammen med Amnesty ønsker vi at kampanjen skal bidra til åpenhet om seksuelle overgrep, og til respekt for retten til integritet og seksuell selvbestemmelse blant ungdom og unge voksne.

Kampanjen skal forebygge seksuelle overgrep blant ungdom og unge voksne, og oppfordrer russen til å ta ansvar for hverandre under russetiden.

 

I 2017 delte Amnesty og russeorganisasjonene ut titusenvis av strykemerker til russ over hele landet. Bukser og busser rullet inn i russefeiringen med påskriften "Nei er Nei" og markerte retten til å bestemme over egen kropp og seksualitet.

 - Det er flott at russen klistrer dette budskapet på bilen, stryker det på dressen og deler det på Instagram. Det virker kanskje som småting, men det er det ikke. Det er slik vi kan skape åpenhet og endre holdninger, sier generalsekretær John Peder Egenæs i Amnesty International i Norge.

Vi vil at alle skal ha en trygg russetid, og oppfordrer derfor alle til å spre kampanjen #NeierNei både i tiden frem mot, underveis og etter LS2018. Hvorfor skal du det? For å vise at russen tar avstand fra sex uten samtykke, sprer gode holdninger og sørger for å ha en trygg russetid ved å ta vare på hverandre. 

Les mer om Nei Er Nei-kampanjen her.